Tiens bogatstvo Kine 

Vodeća kompanija na polju TKM

Srbija, Hrvatska, Slovenija, BiH...  

Tiens kalcijum u prahu

Jedinstveni super kalcijum u prahu dobiven isključivo iz organskih izvora. Sadrži lako apsorbirajuće, ionizirane spojeve kalcijuma. Jedan od najboljih kalcijuma u svetu i najprodavaniji preparat u Naturi.

KALCIJUM HIDROKSIAPATIT

TIENS sa svojim kalcijem pruža jedinstven oblik kalcijum hidroksiapatit. Kalcijum hidroksiapatit se dobiva enzimskom hidrolizom iz sveukupnih kostiju goveda. Brojna istraživanja su pokazala da je kalcijum hidroksiapatit mnogo učinkovitiji u održavanju koštane mase i u usporavanju njezina gubitka, u odnosu na tradicionalne izvore kalcijuma, kao što su kalcijev karbonat, i posebno se preporuča ženama u menopauzi i bolesnicima s osteoporozom. 

Kalcijum hidroksiapatit prirodan je izvor lako apsorbirajućeg minerala i drugih faktora koji se prirodno nalaze u zdravim kostima, poput:

makrominerala: kalcijum, magnezijum, fosfor 
Minerali u tragovima: bor, cink, bakar i selen 
Intaktni proteini i prirodni faktori rasta  
Kolagen tip I, dominantni tip kolagena u zdravim kostima 
Čimbenici rasta kostiju koji imaju ulogu u blagotvornim učincima kalcijum hidroksiapatita. 
Organski faktori koji kostima pružaju bitne aminokiseline i mukopolisaharide (glikozaminoglikan) 

 TIENS Kalcijum sadrži omjer 2:1 kalcijuma i fosfora, što je jednako omjeru tih dvaju elemenata u ljudskome telu, i najkorisniji je za naše zdravlje.

NAPREDNA TEHNOLOGIJA KOJA SE KORISTI U TIENS KALCIJUMA

Dobivena isključivo iz organskih izvora. Jedinstvena tehnologija u proizvodnji kalcija u prahu. TIENS kalcium je, zahvaljujući mikronizaciji, lako topljiv ne samo u vodi, nego i u ostalim tečnostima poput običnog ili sojinog mleka. Ljudsko telo veoma lako apsorbira sastojke sadržane u TIENS kalcijumu.  

Važno je zapamtiti da se prirodni kalcijum nalazi u ionskom obliku. Pri ulasku u tijelo pretvara se u molekularni oblik (netopljiva kalcijumova sol). Takva molekula ne može ući u stanicu, stoga je bolje koristiti dodatke koji sadrže ionizirani kalcijum umjesto kalcijumovog karbonta (često proizvedenog od školjaka kamenica) koji ima manju probavljivost.  

Tiens kalcijum u prahu sadrži vitamine koji pomažu telu da apsorbira kalcijum. Vitamin D uz kalcijum pomaže apsorbirati i fosfor te upravo o vitaminu D ovisi koliko će ta dva elementa biti apsorbirana u naš krvotog.
 
Sadrži još i vitamin C, koji štiti stanice tela od oksidativnog stresa i slobodnih radikala. Vitamin C takođe pridonosi pravilnom formiranju kolagena za normalne funkcije krvnih žila, kostiju, kože, zuba, hrskavice i desni. Proizvod također sadrži i vitamin A.

Tiens super kalcijum u prahu je naš najprodavaniji preparat već godinama. Preporučujemo ga svima te posebno onima koji imaju manjak kalcijuma u telu. Nazovite nas i saznajte sve informacije o Tiens kalcijum u prahu te zašto je on najbolje rješenje za vas. 

Članska cena:    3.036,00 Din          Posjetite i zastupnički ured Hrvatske: www.natura-odabrano.com 

Posjetite i portal za Sloveniju:  www.zdravje.tiens-centar.com/