Tiens bogatstvo Kine 

Vodeća kompanija na polju TKM

Srbija, Hrvatska, Slovenija, BiH...  

Tiens i Teorija 5 elemenata

Teorija 5 elemenata, zajedno sa jin i jang teorijom su filozofski temelji koji se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini (TKM). Ona opisuje sve što se događa u svemiru i kozmosu, naglašavajući kako je čovjek deo prirode I njenih zakona. 5 elemenata - Wu Xing (Wu znači vatra, a Xing – kretanje ili promjena) dolazi iz Taoizma. Drevni filozofi, kako bi objasnili materijalni svijet i procese kretanja, napravili su opšta svojstva svih materija svrstavajući ih zajedno prema njihovim osobinama. 

Prema teoriji 5 elemenata: drvo, vatra, zemlja, metal i voda opisuju sve u svemiru. Svaki od ovih elemenata ima određena svojstva, koja mogu utecati jedna na drugo, i u stanju su konstantne promene i kretnje. Kinezi veruju da Teorija opisuje sve cikličke događaje koji se zbivaju u prirodi: godišnja doba, dan i noć, životne faze. Ti elementi mogu se povezati i s okusima, bojama, itd. Svatko od nas sadrži 5 elemenata u sebi od kojih je jedan uvijek dominantan.

Analiza prema Teoriji 5 elemenata 

 Prema kineskoj medicini, naše zdravlje ovisi o nama koliko i o okolini. Svaki organ funkcioniše ciklički, prema prirodi. Njihov balans može se narušiti emocijama, hranom koju konzumiramo ili okolinom u kojoj živimo. 

 Kako biste uživali dobro zdravlje, treba se podvrgnuti analizi organizma prema Teoriji 5 elemenata, koja će objasniti kako organi funkcionišu i što može dovesti do njihovog disbalansa. 

 Tek tada energija može nesmetano cirkulirati, bez blokada, i to osigurava dobro raspoloženje i dugovečnost.

teorija 5 elemenata

Individualne konsultacije i preporuke  na mob . :385 1 3907 189 

teorija 5 elemenataPosjetite i zastupnički ured Hrvatske: www.natura-odabrano.com 

Posjetite i portal za Sloveniju:  www.zdravje.tiens-centar.com/